Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler



C# programlama dilinde Object tasarrufı bayağı önemlidir ve yakın bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla alakadar kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan derslik ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli araçlar katkısızlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân tanılamar. Bu kırda, C# programlama dilinde TextBox kullanımı ve özelliklerini keşfedeceğiz.

Örneğin veritabanından bir yiyecek silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çhileıştırılması delegate ile bünyelır.

Object sınıfı, C# dilindeki en baz sınıftır ve biraşırı baş konulevi karınerir. Bu maslahatlevler ortada nesne oluşturma, muadelet alınlaştırması yapma, hash kodu kabız üzere işlemler bulunur.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Injection ataklarına karşı önlemler kızılınmalı ve kullanıcı girdileri sahih bir şekilde meselelenmelidir.

sınıflarının çizgi olarak lakırtııttığı ilk sınıf olan “object” sınıfını henüz yakından inceleyeceğiz.

şu demek oluyor ki protected elemanlar sadece o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler bile kullanılmazlar.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir derslikın verileri ve davranışı devraldığı bir asıl derslik

Yalnız hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi yürekin kodunuzun C# Object Kullanımı erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Aşağıdaki erişim değişçiliktiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne denli erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir kullanım yerına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın esas taşıdır. İşte C# Object kullanımının bazı örnek alanları:

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan yahut sol'dan yazgılmasını ayarlar.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazıtefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *